کاظم غریب آبادی با حضور در برنامهای خبری تاکید کرد صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، پیروزی بزرگ جبهه مقاومت و حامیان مردم فلسطین است.
معاون حقوقی وزارت خارجه افزود: طیف وسیعی از کشورها اعلام کردند حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را اجرا میکنند.
وی در واکنش به تلاش اروپایی ها برای صدور قطعنامه علیه ایران گفت: اگر شما (اروپاییها) چنین کاری بکنید طبیعتاً ایران هم پاسخ خواهد داد و این پاسخ ایران در کنار قطعنامه شما روابط ایران و آژانس را وارد یک فاز تقابلی خواهد کرد که در واقع به ضرر همان کشورهایی است که دنبال فراهم کردن نظارتهای آژانس و برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران هستند.
معاون عراقچی افزود: این کشورها در واقع چون مبنای کارشان سیاسی بود و اهداف سیاسی طبیعتاً اینجا به حرف آقای گروسی هم گوش نکردند. ببینید مدیر کل آژانس میگوید که من نیازی به قطعنامه ندارم. مدیر کل آژانس گفته که سفر من مثبت و سازنده بوده و تعاملات رو به جلو است ولی اینها میگویند خیر آژانس در واقع دسترسی ندارد، آژانس مشکلاتش با ایران حل و فصل نشده پس ما باید یه قطعنامه بدهیم و مشکل آژانس را حل کنیم. یعنی خودشان را جای مدیر کل آژانس نشاندند.
غریب آبادی ادامه داد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم یکی از مجموعههاست مثل سایر سازمانهای بینالمللی و بالاخره تحت فشار اعضای خودش است. سفر آقای گروسی سفر خوبی بود ایشان مدافع قطعنامه نبود به آنها هم تذکرات لازم را داده و با برخی کشورها هم صحبت کرده است اما این کشورها نمیخواهند توجهی در به خواسته آژانس داشته باشند.
وی افزود: آنهایی که تحلیلگر این حوزه هستند معتقدند که با توجه به اینکه ما تقریبا کمتر از یک سال تا پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ فرصت داریم درصدد این هستند که ایران را متهم بکنند به اینکه به تعهدات خودش عمل نکرده و آن سازوکار ماشه که در برجام طراحی شده مجدد برای اولین بار فعالش بکنند که تحریمهایی که بین المللی بود علیه ما برگردد.
معاون وزیر خارجه گفت: محتوای قطعنامه متمرکز بر همین دو موضوع پادمانی است و از ایران میخواد که برای حل و فصل دو موضوع همکاری کند و همچنین از مدیرکل آژانس میخواهد که بین چهار تا هفت ماه آینده یک گزارش راجع به مواد هستهای اظهار نشده به آژانس بدهد. این قطعنامه با این پیش نویس الان هیچ مخاطره شورای امنیتی در واقع در آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر این قطعنامه تصویب هم شود خیلی تبعاتی ندارد. قطعنامه هیچ ارتباطی ث بین برنامه هستهای ایران و شورای امنیت برقرار نمیکند. اروپا میخواهد این را هفت ماه دیگر که در نشست خرداد ۱۴۰۴ باشد یا چهار ماه دیگر در نشست اسفند ۱۴۰۳ برای برنامه استفاده بکند.
این دیپلمات ایرانی اظهار داشت: اسنپ بک را نباید به ضرر جمهوری اسلامی ایران ببینیم. ما به اروپاییا به صراحت گفتیم به آمریکا هم به واسطه منتقل شده که اسنپ بک رو مثل یک چماق نمیتواند سر جمهوری اسلامی ایران نگه دارید. اسنپ بک تهدیدی برای شما هم هست. اگر مکانیزم ماشه فعال شود ایران از ان پی تی خارج خواهد شد
وی همچنین گفت: در حال حاضر تا یک سال آینده نمیتوانیم به طور دقیق بگوییم قطعنامه شورای حکام به مکانیزم ماشه ختم میشود یا نه. نباید با روح و روان مردم بازی کنیم. باید تحلیل های درست داشته باشیم. جمهوری اسلامی ایران در مقابل قطعنامه شورای حکام نمیتواند تنها به یک بیانیه اکتفا کند.
غریب آبادی خاطرنشان کرد: با آژانس انرژی اتمی مشکلات و اختلافات اصولی و اساسی نداریم. به آقای گروسی گفتم وقتی به ایران میآید به هیچ وجه انتظار بازگشت ایران به نظارتهای فراقانونی نداشته باشید. جمهوری اسلامی ایران به نظارت های فراپادمانی برنخواهد گشت.