پزشکیان با بیان اینکه دولت چهاردهم در داخل و در عرصه منطقهای و بینالمللی به دنبال گسترش تفاهم و همکاری است، گفت: به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصههای مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفتگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.
مسعود پزشکیان در دیدار «شارل میشل» رئیس شورای اروپا با تاکید بر اینکه امروز دنیا بیشتر از هر زمان دیگری به گفتوگو و تعامل نیاز دارد تا زبان زور و تهدید، تصریح کرد: دوری و عدم تعامل ذهنیتهایی ایجاد میکند که بستر سوتفاهمها و تشدید اختلافات میشوند، اما گفتوگوی بیواسطه و تعامل بهتر میتواند مطالب را منعکس و منتقل کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران هم در داخل کشور و هم در عرصه منطقهای و بینالمللی به دنبال گسترش تفاهم، همدلی و همکاری است، افزود: البته عبور از حصار اندیشهها و باورها کار سادهای نیست و نیاز به زمان دارد، اما ما به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در عرصههای مختلف در جهت پیشرفت متقابل هستیم و گفتگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش تداوم و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی را جدیترین نگرانی امروز منطقه و جهان دانست و اظهار کرد: در حالی که بنده با شعار وفاق و همدلی و تعامل با جهان مورد اقبال مردم ایران قرار گرفتم و به ریاست جمهوری رسیدم، رژیم صهیونیستی تلاش کرد با ترور مهمان عزیز ما «شهید هنیه» در روز تحلیف بنده، جمهوری اسلامی ایران را به معرکه جنگ بکشاند.
رئیسجمهور با تشریح علل وقوع عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر از جمله ۷۰ سال اشغالگری و جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین گفت: کدام قاعده و چارچوب حقوقی بینالمللی به یک رژیم به صرف برخورداری از زور اجازه داده که زنان و کودکان و مردم بیگناه و بیدفاع را در بیمارستان، مدرسه و پناهگاهها بمباران کند! دنیا با کدام توجیه نظارهگر این جنایات است و اقدامی عملی و موثر برای توقف این جنایات انجام نمیدهد؟
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده و در جنگ میان روسیه و اوکراین نیز صرفا به دنبال توقف درگیریها و برقراری صلح است، تصریح کرد: در زمینه مسئله هستهای نیز جمهوری اسلامی ایران اراده خود را برای حل مسئله نشان داده و امروز نیز آماده مذاکره و تلاش برای حل مسئله هستیم. ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هستهای نبوده و نیست و از هر اقدامی در راستای ایجاد و تقویت صلح و امنیت در منطقه و جهان استقبال و حمایت میکند.
«شارل میشل» نیز در این دیدار با سازنده توصیف کردن گفتوگوی تلفنی خود با پزشکیان گفت: انتخاب جنابعالی به ریاست جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفتگوها با اتحادیه اروپا میدانیم. ما دیدگاههای شما را به دقت بررسی کرده و معتقدیم میتوانیم روحیه و اصول مورد تاکید جنابعالی را به ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم.
رئیس شورای اروپا با اشاره به وضعیت امروز منطقه و جهان، درخواست اصلی اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران را گفتگوهای جدی درباره مسائل فیمابین عنوان کرد و افزود: ما خواهان نقشآفرینی سازنده جمهوری اسلامی ایران در مسئله فلسطین، درگیریهای اوکراین و حصول توافق درباره مسئله هستهای هستیم. اتحادیه اروپا بر برقراری آتشبس فوری در غزه تاکید داشته و مواضع روشنی درباره استیفای حقوق فلسطینیان برای تشکیل یک دولت مستقل دارد.
وی با بیان اینکه ما همواره آماده همکاری و گفتگو برای یافتن راهحلهای مشترک در مسائل مختلف هستیم، ابراز امیدواری کرد که گفتوگوها و تعاملات میان دو طرف استمرار داشته باشد.
پزشکیان: کشتار در غزه و لبنان باید هر چه زودتر خاتمه یابد
مسعود پزشکیان همچنین در ادامه برنامههای نخستین روز سفر به نیویورک، در هتل محل اقامت خود، در دیدار آقای «
» رئیس جمهور فنلاند، رویکرد جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی را تنشزدایی، تعامل سازنده با کشورهای دنیا و ایجاد صلح و ثبات و امنیت عنوان و تصریح کرد: ما بر ضرورت تعامل و گفتگو به جای جنگ و درگیری در میان کشورهای جهان برای رسیدن به دیدگاه مشترک و همچنین چندجانبهگرایی در حل مسائل تاکید داریم.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نقش سازمان ملل متحد در ایجاد همگرایی میان کشورها برای ایجاد صلح و جلوگیری از جنگ و اشغالگری در جهان گفت: معتقدیم صلح و امنیت جهانی محقق نخواهد شد مگر اینکه همه کشورهای به میثاقنامههای بینالمللی پایبند بمانند و فارغ از قطببندیهای نظام بینالملل در صورت تعدی و تجاوز کشوری به کشور دیگری همه با هم در مقابل آن بایستند.
پزشکیان عمل به قوانین و مقررات بینالمللی و پرهیز از رفتارهای دوگانه را راهکار حل و فصل بسیاری از مسائل و مشکلات جهان امروز عنوان کرد و با انتقاد از حمایت آمریکا و کشورهای غربی از جنایتگری رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار داشت: کشتار بیش از ۴۰ هزار انسان بیگناه در غزه و حمله به لبنان آن هم در سایه سکوت مجامع بینالمللی و حمایتهای آمریکا و اروپا از این رژیم یک فاجعه است که باید هر چه زودتر خاتمه یابد.
«الکساندر اشتوب» رئیس جمهور فنلاند نیز در این دیدار با تاکید بر علاقمندی کشورش برای تقویت روابط با ایران، انتخاب پزشکیان به عنوان رئیس جمهور ملت ایران را فرصت مغتنمی برای رفع برخی مشکلات میان ایران و برخی کشورهای اروپایی دانست.
رئیس جمهور فنلاند گفت: ما معتقدیم ایران درباره آنچه در توافق هستهای رخ داد هیچ نقش و تقصیری نداشت و امیدواریم با استمرار گفتگوها و تعاملات شاهد رفع مشکلات و اختلافات ایران و اروپا باشیم.
الکساندر اشتوب ضمن قدردانی از نقش ثباتآفرین جمهوری اسلامی ایران در منطقه تصریح کرد: ما حمایت مالی و تسلیحاتی از اسرائیل را مرود و اشتباه میدانیم و معتقدیم جهان نسبت به جنایات اسرائیل بر علیه مردم غزه در حال بیدار شدن است، اگر چه به نفع برخی کشورها نخواهد بود که این جنگ خاتمه یابد.